Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Gondolatok a BDSM világából

Gondolatok, képek, történetek, esszék a BDSM sokszínű, csodálatos világáról.

Friss topikok

  • Klaudia Virág: Iszonyat jó ! (2015.03.14. 16:55) Szubnevelde:
  • Kamahe (törölt): @Slevi: Köszönöm! :) (2014.08.12. 09:40) " Az öröm-öd/-e"
  • Slevi: ..ezúttal a szöveg a jobb,a kép túl álmodozó a switch nôt nem látom ebben a képbe. (2014.07.10. 12:11) Switchségem margójára
  • Kamahe (törölt): Hála és Köszönet!:) Mindkettőtöknek! (2014.05.21. 14:00) " Poklom"
  • Slevi: "A harcos nem attól harcos, hogy feladja, amit szeret, hanem hogy szereti, amit csinál. (...) Mind... (2014.04.28. 14:23) " Tehetetlenül "

Címkék

alapfogalmak (14) análkampó (5) animáció (57) anime (4) aranyzuhany (29) bdsm (202) beküldött (15) bizalom (19) bondage (52) carpe diem (5) cikk (8) d/s (197) dominancia (161) édeshármas (2) egyéb (12) esszé (15) fetish (7) fotó (162) gésagolyó (2) gondolat (48) gyertya (7) hentai (4) idézet (43) játékos (58) jégkocka (1) klipp (3) könnyek (9) korbács (2) latex (2) mocsok (7) rajz (12) s/m (152) saját készítés (24) sci-fi (2) szájpecek (15) szubmisszió (227) szumisszió (1) tanmese (9) thriler (1) történet (25) triskelion (1) (7) vers (12) viasz (6) vicces (16) video (2) xxl (4) zene (1) Címkefelhő

Szerelem Vs. D/S

MrEgo 2012.02.06. 18:13

Két érzés, vagy egy érzelem két külön aspektusa?
Hasonló, ugyanolyan, összetartozó, egymást átfedő, vagy elkülöníthető érzelmek-e ezek?
Összehasonlító elemzést kéne írnom a szerelem és a D/S fogalmairól.
Nem fogom tudni megtenni!
Szerelemről írjanak azok, akik értenek hozzá!
Beszéljünk inkább arról, amit én D/S kötődésnek nevezek.
Több is, kevesebb is, más is, mint, ami a klasszikus szerelem kérdéskörbe beletartozik.
Miben több?
Erősebb az egymásrautaltság, a birtoklás vágya mindkét fél részéről, magasabb szintű a bizalom, a feltétel nélküli mindent odaadni akarás igénye, magasabb a befogadókészség, kitolódnak a tolerancia határai, eltűnik a megalkuvás szükségessége, sőt egy ideális D/S kapcsolatban (márpedig  a kifejezés önmaga teljesen kizárja a félmegoldás lehetőségét) még kompromisszumokra sincs szükség.
Miben kevesebb?
Nincs rózsaszín felhőcske, meg tudunk maradni a realitás talaján, hidegebb fejjel építhetjük, fejleszthetjük kapcsolatunkat, nem maradnak rejtve (jótékony köd által eltakarva) partnerünk hibái, hiányosságai.
Miben más?
Például a testi örömökben. Egy BDSM, D/S, vagy értelemszerűen egy S/M kapcsolat sokkal tágabb toleranciahatárok között mozog, mint egy hagyományos érzelmi kötődésen alapuló testiség, ahol a társadalmi normák gátat szabnak a "perverzió" szabadságának!
Egy D/S kötődésen belül átértékelődik a különböző testnedvek kívánatos, avagy nemkívánatos volta, az extrém helyszínek nyújtotta felfokozott izgalom varázsa, a külső résztvevő(k) bevonásának jogosultsága, vagy bármi olyan extremitás, aminek csak az összetartozó felek fantáziája szab határokat.
Hiszen amíg egy hagyományos kapcsolatban a felek elsősorban saját (és by the way) partnerük gyönyörűségét keresik, addig egy BDSM (kiemelten egy D/S) kapcsolatban mindkét fél inkább a partnere vágyainak beteljesítésére törekszik (ha ezek még egyeznek is, annál szebb), és az igazi mentális örömérzetet a társ szeméről kiolvasott elégedettség (akár boldogságot is írhattam volna) adja meg.
És ezzel azt hiszem sokat elmondtam a D/S érzelmi, mentális oldaláról is.
Boncolgathatnám a D/S további aspektusait, értekezhetnénk, a birtoklás, az összetartozás, a felelősség, az egymásrautaltság, a közös fejlődés kérdésköréről, de lesz még idő és hely a nap alatt ezek részletesebb kifejtésére. 

Címkék: cikk gondolat esszé d/s

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bdsmworld.blog.hu/api/trackback/id/tr284072515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása