Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Gondolatok a BDSM világából

Gondolatok, képek, történetek, esszék a BDSM sokszínű, csodálatos világáról.

Friss topikok

  • Klaudia Virág: Iszonyat jó ! (2015.03.14. 16:55) Szubnevelde:
  • Kamahe (törölt): @Slevi: Köszönöm! :) (2014.08.12. 09:40) " Az öröm-öd/-e"
  • Slevi: ..ezúttal a szöveg a jobb,a kép túl álmodozó a switch nôt nem látom ebben a képbe. (2014.07.10. 12:11) Switchségem margójára
  • Kamahe (törölt): Hála és Köszönet!:) Mindkettőtöknek! (2014.05.21. 14:00) " Poklom"
  • Slevi: "A harcos nem attól harcos, hogy feladja, amit szeret, hanem hogy szereti, amit csinál. (...) Mind... (2014.04.28. 14:23) " Tehetetlenül "

Címkék

alapfogalmak (14) análkampó (5) animáció (57) anime (4) aranyzuhany (29) bdsm (202) beküldött (15) bizalom (19) bondage (52) carpe diem (5) cikk (8) d/s (197) dominancia (161) édeshármas (2) egyéb (12) esszé (15) fetish (7) fotó (162) gésagolyó (2) gondolat (48) gyertya (7) hentai (4) idézet (43) játékos (58) jégkocka (1) klipp (3) könnyek (9) korbács (2) latex (2) mocsok (7) rajz (12) s/m (152) saját készítés (24) sci-fi (2) szájpecek (15) szubmisszió (227) szumisszió (1) tanmese (9) thriler (1) történet (25) triskelion (1) (7) vers (12) viasz (6) vicces (16) video (2) xxl (4) zene (1) Címkefelhő

A szubmisszív partner megértése

Lea_ 2012.02.06. 07:43

 Forrás:

http://dennisnajee.blogspot.com/2011/05/understanding-submissive.html

 

Szerző:Dennis Najee:


Sok domináns abban a hitben kezdi el űzni a BDSM-et, hogy azt hiszi, tisztában van azzal, mire van szüksége a szubmisszív félnek. Ez azonban korlátolt szemléletmód, ami akár veszélyes helyzetet is eredményezhet. Az az igazság, hogy ezt igazán megérteni csak úgy lehet, ha valaki pontosan tudja, hogy a szub min megy keresztül - és ez nagyon nehéz, hacsak valaki nem éli át maga is.

A másik oldal

Ez vajon azt jelenti, hogy minden dominánsnak egy ideig szubként kellene szolgálnia? Nem - habár ez nem is rossz gondolat. Épp tegnap beszélgettem egy barátommal, akit az „Old Guard” előírásai alapján tanítottak sok évvel ezelőtt. Többször is állt a pálca másik oldalán, és ezáltal megszerezte azt az értékes képességet, hogy pontosan megérti, min megy keresztül a szubmisszív partner.


A módszer az évek során megváltozott, de az alapkoncepció még mindig érvényes (nem mondom, hogy a régi módszer már nem, de ez más kérdés). Ahhoz, hogy valaki igazán dominálni tudjon, képesnek kell lennie beleélnie magát a szub helyzetébe. Ha ismeri a másik oldal nézőpontját is, nagyobb sikerrel tud majd irányítani, vezetni.

El tudod például képzelni domként, hogy mennyire nehéz olyannyira megbízni valakiben, hogy szó szerint rábízod az életed? Képes lennél ezt megtenni felnőttként, figyelembe véve mindazokat a terheket, amelyeket mindannyian cipelünk magunkkal? Gondolkozz el ezen egy pillanatig, és talán meg fogod érteni, hogy miért olyan nehéz mindezt egy ismeretlennek átadni.

A saját tapasztalataim

Már sok posztban írtam arról, hogy engem hogyan tanított a szolgálólányom. Vanília kapcsolatban kezdtünk együtt élni egy lánnyal, aki előzőleg szub volt, és mint sokan mások, akik már belekóstoltak ebbe a világba, ő a több éves kapcsolata után szerette volna ezt továbbvinni velem is.


Mielőtt folytatom, el kell mesélnem az akkori körülményeket. Florida keleti partján, egy kisvárosban éltünk. Ez a ’90-es évek második felében volt, tehát az internet még csak akkor kezdett terjedni. Az emberek többségének még nem volt hozzáférése a világhálóhoz, ezért a BDSM kultúra – legalábbis a mi környezetünkben - még gyerekcipőben járt.

Azért említem ezt, hogy rámutassak arra, hogy nehéz volt akkoriban BDSM-rajongókkal kapcsolatba kerülni. Ez volt az egyik oka, amiért ez a lány olyan sok időt és erőfeszítést szánt rám. Talált valakit dominanciára való hajlammal, és elkezdte őt tanítani, nevelni. És én az elkövetkező években megtanultam, hogy mik azok a dolgok, amelyekre egy szub nő vágyik. És higgyétek el, amikor azt mondom, hogy a verés és a kefélés nem a lista elején van! Egy igazi szolgálólány ennél sokkal többre vágyik. (És itt kell azt is megjegyeznem, hogy a félelemkeltés - amire bárki képes…- szörnyű módja a kontrollnak, az irányításnak.)

 

Lelki dominancia

 

Az irányítás átvételét a másik ember megértésének képessége teszi lehetővé. Ez az élet minden aspektusában igaz. „Ismerd meg az ellenséged, hogy legyőzhesd” – ez a háború szállóigéje. Természetesen mi nem próbáljuk meg legyőzni a szubot vagy a (rab)szolgát, de létfontosságú mélyen megismerni a lelki szükségleteit.


Az interneten nagyon sokan abban hisznek, hogy ha megnyerik a másik szívét, máris megszerezték a teljes kontrollt. De sajnos ez általában nem igaz. Az én tapasztalatom inkább az, hogy ha a szubot a lelke legmélyéig, igazi, leplezetlen valójában megismered, akkor kapsz meg tőle mindent – ráadásul erőlködés nélkül. Ő fogja önként átengedni az irányítást. De erre a szintre el kell jutni!

Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, az embernek képesnek kell lennie a lelki irányítás átvételére. (Még egyszer mondom, hogy a félelemkeltéshez bárki folyamodhat, de ez az eszköz felszínes és nem hatékony.) A pszichológiai kontroll annak a megértését jelenti, hogy a szubmisszív fél mit keres, mik a vágyai. Mi az, amit ő nyer a szubmisszivitásából és az irántad való szolgálatból? Mik a félelmei? Hol érzi magát sebezhetőnek? Mit akar? Azok, akik meg tudják válaszolni ezeket a kérdéseket, azoknak van esélyük megtapasztalni egy ilyen kapcsolat igazi mélységeit. Szomorú, hogy nagyon keveseknek van vajmi fogalma ezekről a dolgokról…

 

A fejlődés egy BDSM-kapcsolat fontos tényezője. Azok a mesterek vagy domok, akik nem fókuszálnak folyamatosan a fejlődésre, azon kaphatják magukat, hogy elvesztik a szubot. Mert a szubnak ez az egyik legerősebb szükséglete, még akkor is, ha ő maga ezt más néven nevezi. A domináns kötelessége, hogy olyan fokig megnyerje a szubmisszív fél bizalmát, hogy az mindent átadjon neki; és az, hogy segítse őt végigkísérni a beteljesüléshez, a megelégedettséghez vezető úton. (Nem véletlenül nem a boldogság szót használtam – ez nem ugyanaz!) Egy megelégedett szub elérte a létezés tetőfokát, a legmagasabb szintet.

 

A fentiekhez még egy nagyon fontos dolgot kell hozzátenni. Ahhoz, hogy a szub folyamatosan fejlődjön, a dominánsnak is figyelnie kell a saját fejlődésére. Szomorú, hogy a legtöbben a „bort iszik, és vizet prédikál” mondás szerint szeretnek élni, de ez nem működik. Ha azt akarod, hogy a szolgálód a lehető legjobb legyen, akkor ez csak úgy lehetséges, hogyha te pedig a lehető legjobb mester leszel. Nem elég csak a babérjaidon ülni, mert abból következik a megtorpanás, a stagnálás.


Mindez csak néhány gondolat volt arról, hogy hogyan próbálj a szubmisszív oldal szemével is látni. A dolgok lelki aspektusát érintettem, de ez csak a jéghegy csúcsa volt. A pszichológiában még rengeteg anyagot találni, amelyek sokkal jobban részletezik ezt a fontos területet. Légy nyitott ezeknek a látszólag nem túl szorosan összefüggő témáknak a felfedezésére, mert lehetővé teszik, hogy betekintést nyerj egy másik ember lelkébe. Ami azért fontos, mert az igazi dominancia nem csupán korbács és kötél.

Címkék: cikk gondolat idézet esszé bdsm dominancia szubmisszió

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bdsmworld.blog.hu/api/trackback/id/tr644071080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MrEgo 2012.02.06. 07:45:17

Köszönet Leá-nak a fordításért!
süti beállítások módosítása