Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Gondolatok a BDSM világából

Gondolatok, képek, történetek, esszék a BDSM sokszínű, csodálatos világáról.

Friss topikok

  • Klaudia Virág: Iszonyat jó ! (2015.03.14. 16:55) Szubnevelde:
  • Kamahe (törölt): @Slevi: Köszönöm! :) (2014.08.12. 09:40) " Az öröm-öd/-e"
  • Slevi: ..ezúttal a szöveg a jobb,a kép túl álmodozó a switch nôt nem látom ebben a képbe. (2014.07.10. 12:11) Switchségem margójára
  • Kamahe (törölt): Hála és Köszönet!:) Mindkettőtöknek! (2014.05.21. 14:00) " Poklom"
  • Slevi: "A harcos nem attól harcos, hogy feladja, amit szeret, hanem hogy szereti, amit csinál. (...) Mind... (2014.04.28. 14:23) " Tehetetlenül "

Címkék

alapfogalmak (14) análkampó (5) animáció (57) anime (4) aranyzuhany (29) bdsm (202) beküldött (15) bizalom (19) bondage (52) carpe diem (5) cikk (8) d/s (197) dominancia (161) édeshármas (2) egyéb (12) esszé (15) fetish (7) fotó (162) gésagolyó (2) gondolat (48) gyertya (7) hentai (4) idézet (43) játékos (58) jégkocka (1) klipp (3) könnyek (9) korbács (2) latex (2) mocsok (7) rajz (12) s/m (152) saját készítés (24) sci-fi (2) szájpecek (15) szubmisszió (227) szumisszió (1) tanmese (9) thriler (1) történet (25) triskelion (1) (7) vers (12) viasz (6) vicces (16) video (2) xxl (4) zene (1) Címkefelhő

Dennis Najee: Utógondoskodás

Lea_ 2012.02.13. 00:19

http://dennisnajee.blogspot.com/2009/12/aftercare.html


Nem sokat olvasni erről a témáról, pedig nagyon fontos része a BDSM-nek. Akik ilyen szélsőséges élményeket élnek át, mindig kockázatnak teszik ki magukat, hacsak nem biztosítják megfelelő óvintézkedésekkel a sima, zökkenőmentes levezetést.

A BDSM-szeánsz különböző szinteken hat a szubra. A fizikai komponens nyilvánvaló, ezt nagyon jól illusztrálják a netszerte elérhető képek. De ezen túl figyelembe kell venni a mentális/érzelmi/spirituális alkotóelemet is, amely biztosítja a szub számára, hogy megtartsa a méltóságát a játékban való részvétel mellett is.

Az egyszerű igazság az, hogy a BDSM-szeánsz gyakran megalázó. Ez természetszerűleg így van, mert ezáltal igazán hangsúlyossá válik a dom és a szub helyzete közti különbség. Gyakran nyúlnak a megalázás eszközéhez azért, hogy fokozzák az élményt a szeánsz alatt. Személy szerint én is nagyon izgatónak találom, és úgy gondolom, hogy nagyon sokat tud hozzátenni az átéltekhez. Probléma akkor merül fel, ha a szub a szívére veszi, amit ilyenkor mondanak neki – és itt jön a képbe az utólagos gondoskodás, mint létfontosságú dolog.

Az utógondoskodás egyszerű definíció szerint a szub kezelése a BDSM szeánsz után. Ez magában foglal minden aspektust. A dom először a fizikai sebekkel foglalkozik, megtisztítja és bekötözi, megelőzendő a fertőzést, elősegítendő a gyógyulást és a fájdalmat csökkentendő. Ezek után kell gondját viselni az érzelmi és mentális “sebeknek”.

Ebben a szituációban a szubnak általában gyengédségre, figyelmességre van szüksége a domtól. Újra meg kell erősíteni őt a saját értékében. Hangsúlyozni kell a szeánsz során nyújtott teljesítményét, ügyességét, és olyan bókokat mondani neki, amelyek növelik az önbecsülését. A lényeg az, hogy figyelmet kapjon a domtól.

Természetesen a levezető gondoskodás mindenkinél más és más, attól függően, hogy milyen viszonyban vannak a felek. Profi domoknál például nem szokatlan, hogy másnap felhívják a szubot, hogy meggyőződjenek arról, hogy minden rendben van, és hogy további megerősítést adjanak neki. Olyan esetekben, ahol a két fél tartós kapcsolatban van egymással, extra figyelemre és gondoskodásra van szükség a szeánszt követő napokban.

A lényeg, hogy a dom felelőssége, hogy a szeánsz során a szubot minél magasabbra, a végletekig magával ragadja; de annál nincs rosszabb, amikor utána ezekből a magasságokból átmenet nélkül kidobja őt, mint légballonból az ólomnehezéket…  A biztonságos, sima földetérést csakis az alapos utógondoskodás biztosítja - ne hagyd ki ezt a létfontosságú lépést!

Címkék: cikk idézet esszé alapfogalmak bdsm dominancia s/m d/s szubmisszió

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bdsmworld.blog.hu/api/trackback/id/tr844098901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

warnyu (törölt) 2012.02.13. 00:57:29

na jah ... az utójáték mindig fontos ... ;)
süti beállítások módosítása